Hoe vraag je jouw Warme Babbel aan?

Zoek een
vrijwilliger

Registreer je

Stuur
een bericht

Spreek af

  1. Kies de vrijwilliger met het profiel dat jou het meeste aanspreekt en die de contactmanier aanbiedt die jij het meest comfortabel vindt: live op verplaatsing, telefoon, videocall, e-mail – of samen naar een groepsactiviteit van Similes.

  2. Maak je account aan. Dat wijst zichzelf uit en lukt in een-twee-drie.

  3. Stuur via deze website een bericht aan je favoriete vrijwilliger. Stel jezelf en je situatie kort voor en geef aan welke contactmanier je wenst. Makkelijker gezegd dan gedaan? Hier vind je enkele tips.

  4. De vrijwilliger stuurt je een antwoord. Jullie spreken onderling af wanneer en op welke manier jullie Warme Babbel plaatsvindt en hoelang die duurt. Dit is een gratis aanbod. Om het voor de vrijwilliger haalbaar te houden, verplaats jij je naar hem of haar, bel je naar zijn of haar nummer, betaal je je eigen drankjes.

  5. Similes wenst jullie alvast een aangename ontmoeting en een deugddoend gesprek.

  6. We vinden het fijn om achteraf van jou te horen hoe je het hebt ervaren. Zo help je ons ook om onze werking nog beter te stroomlijnen. Dit kan via het feedbackformulier, en kan ook anoniem als je je daar comfortabeler bij voelt.

Weet dat je afspreekt voor een deugddoend gesprek vanuit herkenning en erkenning, niet voor therapie. We geven graag zoveel mogelijk familieleden van mensen die een psychische kwetsbaarheid hebben de ruimte voor een Warme Babbel. Jouw afspraak is dan ook eenmalig. Is de nood aan of de wens voor een vervolggesprek groot? Dan kan dat in onderlinge afspraak met dezelfde vrijwilliger.

Heb je dringend nood aan een goed gesprek?

Filter op de profielen waar je zonder afspraak terecht kan.

Het is niet nodig om je te registreren en via de website af te spreken. In deze profielen vind je alle gegevens om rechtstreeks contact op te nemen. Kies wat voor jou het meest comfortabel of dichtbij is.